Следете нé или притиснете Escape

Наслов

Транскрипциите на „О фортуна“ од Кармина Бурана

2013-12-19
Дали некогаш ви се случило некои делови од некоја странска песна да ви зазвучат како да се испеани на македонски? По примерот со „Ај сечи Перо“ ви ги претставуваме неколкуте верзии (една на македонски и две на англиски) на тоа како звучи „О фортуна“ од Кармина Бурана транслитерирана и транскрибирана.

Психотичен Ум

Писател (во најава), колумнист, преведувач, толкувач, вљубеник во маркетинг, поддржувач на се' што е добро, ловец на #mkfail моменти, боем, трол...

СЛЕДЕТЕ НÉ