Следете нé или притиснете Escape

Наслов

Српски турбофолк за странци

2014-11-05
Моментот кога буквални преводи на „хит” турбофолк песни го преплавуаат интернетот. Подгответе се психички, следува бура од мемиња!

Се' започна со прекрасниот препев на хитот на Аца Лукас:
(се бара авторот на ремек делото за да го попишеме)


Па журката продолжи на Семе сеирџиско:

Па продолжи Бојан Стојановиќ:

Еве и наш придонес:

Добивме и од твитерџии!

@Stariot:

@MaciWhite91

Продолжете ја листата, испратете ни ги и вашите :)

Мурсел Имр:

Игор Христовски:

Дарко Смилевски:

Почна и тренд на македонски песни на англиски, па еве ги првите резултати од интернет троловите.

Златко Стефковски:

Мурсел Имр:

 

Марко Ѓорѓевски:

Веѓите на Марјан Стојановски:

Еве не' и нас:

 Дејан Спиркоски:

Ѓорги Ивановски:

Славчо Андонов:

Марјан Атанасов:

Милко Живковиќ:

@Gievskaaa

Психотичен Ум

Писател (во најава), колумнист, преведувач, толкувач, вљубеник во маркетинг, поддржувач на се' што е добро, ловец на #mkfail моменти, боем, трол...

СЛЕДЕТЕ НÉ