Следете нé или притиснете Escape

РАСКАЗИ

Се сеќавам кога беше ептен млада, крцкалче дури. Ништо не знаеше за светот и за грдите навики на луѓето, а камо ли пак за мрачните тајни нивни, потиснатите трауми и девијации,...
„Се будам цел испотен од сонот и пак заспивам. Кошмарот продолжува. Во темна соба сум, околу мене само гласови и сенки. Си ги допирам забите и почнувам да си ги вадам еден по еден...
„Ќе зборуваме малку за инцидентот?“ – праша Антонија. „Ни под разно. Не сум спремен. Може цигара да запалам?“ – нервозно праша Симон. „Забрането пушење.“ „Типична македонска...
„Те немаше две-три недели.“ – рече Антонија. „Знам. Не можев да дојдам. Имав работа. Бев многу зафатен.“ – одговори Симон без да го крене погледот од подот. „Јас колку што знам...
„И што сега ќе си ќутиме?“ – праша Антонија. „Не ми се збори денес, депресивен сум.“ – одговори Симон. „Депресијата е само потиснат бес. На кого си бесен?“ „На себе. На другите...
Добро. Ова ич не беше лесно. Главата ми прска. Олку не сум плачел со години. Ебате пиздата. Што муж ќе бев? Кој муж бе сивоњо една одамна го изгуби тој епитет. Кај ми е пивото?...