Исповеди на еден
Психотичен ум
Три приказни, три главни ликови, еден крај.
Слика на младите, урбани луѓе кои се во потрага по своето место во новото динамично општество во кое правилата и вредностите се во голема мера разнишани.
Нарачај

што мислат читателите


Мене психотични умови не ме заморуваат. Ме заморуваат празни, досадни и неизживеани. Добар роман. Урбан, скопски, динамичен, наспидан, малку пренагласен и исфилуван ко за скопска околина но со оглед дека станува збор за книга првенец на авторот може да помине заради моделот на три различи приказни кои се склопуваат и заради психозата која не изостанува од ниедна приказна но кој му е крив што не студирал компаративна, ќе имаше подобра стилистика.

Jahoda Srbinovsky

Момци и девојки. Романов вреди. Прочитајте го. И го чекаме второто чедо на Владимир Ристевски, со повеќе искуство и знаење. Ако првенчето му беше вака феноменално, замислете како би било во иднина!?

Павле Пецов

Одамна не сум читала нешто ВАКВО, со оглед на тоа што сакам хепи енд во секоjа приказна, во оваа немаше потреба од нешто такво. Стилот на #владимирристевски е предобар и заменува било каков хепи енд.

lia_m13

#ИсповедиНаЕденПсихотиченУм ја читам по трет пат веќе. Зборете ми за љубов!

Детето на Амон Ра! ‏@h_t_ej_da

Книгава #ИсповедиНаЕденПсихотиченУм по втор пат ја читам,да си ја прочитате и вие

Човек ‏@NenadWii

“Исповеди на еден психотичен ум“ од Владимир Ристевски. Препорачувам!

Fidanovsky ‏@Fidanovsky

За авторот

Владимир Ристевски

Владимир Ристевски е роден во 1984 г. во Скопје каде завршува факултет на Катедрата за англиски јазик и книжевност при филолошкиот факултет „Блаже Конески”.

Тој е долгогодишен преведувач/толкувач по англиски јазик со голем број на преведени романи и збирки поезија, како и колумнист и писател. Неговите колумни и кратки раскази редовно се објавуваат на сајтот fail.mk. Моментално работи како маркетинг менаџер во дигиталната маркетинг агенција Пиксел.

Интервјуа

Претплати се на е-билтен

Добивај важни информации на твојот е-mail за романот и авторот.

Продажни места

Скопје Битола Охрид Штип

Благодарност до


Twitter